tiistai 9. elokuuta 2016

Jämi84, 6.8.2016

Tuplakisaviikonloppu takana. Tai ainakin puolitoistakisaviikonloppu.

Jämille lähtö tapahtui tänä vuonna vähän ristiriitaisissa tunnelmissa. Aiempina vuosina kisa on ollut hieno tapahtuma, mutta nyt tiedot ennen kisaa olivat vähän heikot. Etenkin uusittu lähtöjaottelu tuntui erikoiselta. Ensimmäiseen lähtöryhmään pääsi vain muutama kymmenen kuskia, ja naiset lähtivät vielä välissä ennen ”pääjoukkoa”. Henkinen isku oli tietenkin kova, kun en päässyt ensimmäiseen lähtöryhmään, mutta etenkin syyt tälle jaolle jäivät hämäriksi. Lähtö on kuitenkin lentokentän kiitorataa pitkin ja sen jälkeen 10 km suht leveää raittia, joten ahdasta ei ainakaan ole. Etenkin ikäluokkien kilpailu palkintosijoista olisi mahdotonta myöhemmästä startista.
Noh; itselleni lähteminen oli sikäli helppoa, että tavoitteeksi pystyi asettamaan maaliin tulon oman lähtöryhmän kärkiporukassa. Liikkeelle lähdettiin rennon reippaasti ja ensimmäisen parikymmentä kilometriä meitä oli 5-10 kuskia ketkä kävivät vetämässä ja jonkinlainen letka tuli perässä. Välikirin jälkeen kisakeskuksessa otettiin ehkä hieman lisää vauhtia ja n. 20 kuskin joukko oli kasassa. Tuolla porukalla ajettiin sähkölinjan polkuosuudelle (n.35-40km), missä kärkeen meni nuorempi kaveri ja sai revittyä porukan rikki. Itse olin onneksi heti hänen perässään, joten mukavasti säilyin ”kärjen” mukana. Polkupätkät menivät tämän jälkeen mukavaan tahtiin ja meno tuntui kovalta mutta vielä rennolta.
Hiekkatieosuuksien alkaessa n. 50 km kohdalla alettiin sitten ajamaan. Jäljellä oli n. 7 hengen porukka, ja etenkin muutaman kaverin vetovuorot olivat rajuja. Yhden (harvoista enää tässä vaiheessa) oman vetoni jälkeen meinasin tipahtaa, mutta sain vielä mäessä puristettua itseni kyytiin. Tämän jälkeen 10 km olikin minulta roikkumista. Saimme tällä pätkällä naisten kolmosen ja kakkosen kiinni, mikä osoittautui minulle hyväksi asiaksi.
65 kilometrin tienoilla alkaa viimeinen asfalttipätkä lyhyehköjen polkumäkien jälkeen. Tässä sitten kävi kylmät, kun täytyi vain seurata muiden häviämistä kaukaisuuteen. Jaloista ei vain irronnut tarpeeksi paukkuja, jotta olisin saanut polulla tulleen muutaman metrin raon umpeen, joten en enää päässyt letkan kyytiin. Tästäkin henkisestä iskusta toivuin, kun takaa tuli naisten kolmonen, jonka takarenkaaseen jäin roikkumaan. Eihän siinä herrasmiesmäinen olo ollut, kun hän pariin otteeseen viittoi minua vetämään, mutta ei vain enää irronnut. Sitä paitsi ajakoon itse palkintonsa...=)
Oikeus kuitenkin tapahtui paria kilometriä ennen maalia, kun töpeksin (mielestäni hieman ihmeellisessä) hiekkapolkukurvissa ja jalka sai pienen krampin kaatumisessa. Veturini sai siis ajaa rauhassa maaliin ja itse sain todeta, että ei; minkäänlaista puristusta loppuun ei vain löydy. Maalissa ei kuitenkaan ollut mikään loppuunajettu olo, sillä loppupätkä tuli yrityksestä huolimatta suhteellisen hitaasti.
Ennakkofiiliksistä huolimatta kisa oli taas todella hieno. Ajoporukka oli juuri oikea ja meno reipasta. Jämillä huoltopisteiden toiminta vaihtopulloineen tekee vaan edelleen vaikutuksen. Sijoitus 20. yleisessä säilyi tasan ennallaan viime vuotisesta, mutta ero kärkeen pieneni neljä minuuttia, joten pienen voiton tuossakin voi yrittämällä nähdä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti