tiistai 6. kesäkuuta 2017

Korso 96 MTB Marathon, 4.6.2017

Korsoon oli taas kiva lähteä parin vuoden tauon jälkeen. Matkana olisi 64 km, eli kaksi kierrosta. Ennen lähtöä oli mukava ottaa tuntumaa aurinkoisiin polkuihin. Reittiin oltiin tehty pieniä muutoksia kisakeskuksen alueelle ja polkua lisätty vähän muuallekin, mutta tutut kivikot ja juurakot oli tietysti säilytetty. Reitti on aika tasainen, mutta lyhyet kivipätkät saavat kyllä jalkoihin hyvän tunteen.
Lähtöalueella äänentoisto ei toiminut, joten ohjeet jäivät kuulematta. Lisäksi starttialue on aika ahdas ja lähtijöitä oli paljon. Liikkeelle kuitenkin päästiin, ja jäin taas perinteisesti pussiin kun siirryttiin polulle. Pitäisi varmaankin olla aggressiivisempi starteissa, mutta jotenkin nuo tulee aina pelattua varman päälle. Alkupuoliskolla kierrosta ajelin pienessä letkassa, mutta asfalttikiihdytysten jälkeen se pääsi karkaamaan polkunousussa. Jotenkin meno tuntui aika raskaalta, vaikka sykkeet pysyivät ihan sopivalla alueella. Kierroksen toinen puolisko meni pari kaverin kanssa vähän jojoillessa, sillä onnistuin (onnistuimme) ajamaan kolme kertaa harhaan, jolloin takaa aina tuli ohiteltavia letkoja. (Opasnuolia reitillä oli määrällisesti vähintään riittävästi, mutta vääriä polkuja voisi koittaa sulkea jollain näkyvällä muovilla...)
Stemmin ihailua porukalla ekan kierroksen lopulla. Tämä myös selittää, miten reitiltä eksytään, kun opasnuolet ovat 1,5 metrin korkeudella. (Kuva: Tarja Kivirinta)
Toiselle kierrokselle lähtiessä pari muuta kaveria jäivät vaihtamaa pulloja, joten alkupätkän sain jumppailla itsekseni. Ulkoilureitille kuitenkin muodostui taas parin kolmen hengen letka, millä ajoimme vähän myöhemmin naisten kakkosen kiinni hiekkapolkunousussa. Tällä porukalla ajelimme jonkin aikaa, kunnes lyhyellä alfalttisiirtymällä meno tuntui sen verran rauhalliselta, että ajattelin vähän kiristää vauhtia. Aluksi letkasta ei ketään lähtenyt kyytiin, mutta muutaman kilometrin päästä yksi kaveri ilmestyi kantaan ja toinen haamuili hieman kauempana takana. Tässä vaiheessa kun maaliin oli n. puoli tuntia matkaa, alkoi taas menon tukkoisuus ihmetyttämään. Takaa tullut kuski otti vetopaikan, mutta hiljalleen eroa häneen vain syntyi. Täyttömäelle tullessa olin n. 100 metriä perässä ja sain mäessä eron kiinni (osin koska hän ei päässyt hitaammasta ohi), mutta viimeisellä vitosella sama toistui. Mitään erityistä ongelmakohtaa ajamisessa ei ollut, mutta kulkua ei vain irronnut.
Maaliissa oli ihan ok olo, mutta sijoitus painui aika alas ollen 28. Tuloksia ja aikoja ihmetellessä selitystä löytyi sitä kautta, että Peurungassa oli aika paljon samoja kuskeja. Jos voitin jonkun Peurungassa yli 10 minuutilla, niin nyt marginaalia oli vain pari minuuttia. Jos taas Peurungassa aika oli meillä samaa luokkaa, niin nyt hävisin helposti tuon 10 minuuttia. Viikossa siis kunto heikkeni n. 10 minuuttia, vaikka Peurunka kulki vieläpä huonosti.
Joko Peurungan mäet sopivat minulle paljon paremmin kuin kuvitelinkaan, tai nyt on syytä tutustua palautumiseen ja harjoitteluun vähän paremmin. Mistähän löytäisi hyvät ohjeet sille, kuinka hoidetaan viisi maratonia kuukauden sisään ja treenataan tehokkaasti samalla...? Erityisen jännää on nähdä kuinka Laajavuoren mäen nousevat viikon kuluttua (jos sinne asti selviän terveenä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti