perjantai 2. kesäkuuta 2017

Kuusankoski MTB, 25.5.2017

Kuusankosken kisakeskus oltiin siirretty urheilukentältä kuntoutuskeskukselle. Tästä johtuen reittiin oltiin lisätty 2,6 km starttilooppi ja pahimmat nousut sijoittuivat nyt kierroksen puoliväliin entisen alun ja lopun sijasta. Tästä lisää myöhemmin...
Mukana oli taas kovia nimiä mm. Team Evocista ja Länkeniltä, ja startti olikin sen tuntuinen. Paukusta lähdetiin todella kovaa ja alkuloopin polulle siirryttäessä jäin vähän pussiin. Tämän kruunasi se, että pienen puronylityshypyn jälkeen edellä mennyt väisti isoa kantoa hieman myöhään, joten itselleni jäi ainoaksi vaihtoehdoksi ajaa sitä päin. Pyörä onneksi säilyi ehjänä, joten perään vain. Varsinaiselle kierrokselle lähtiessä olikin sitten jo sykkeet tapissa ja jalat lopussa.
Ensimmäisellä kierroksella pääsin suhteellisen hyvin kuitenkin ohittelemaan edellä meneviä. Sykkeet olivat takaa-ajomoodissa, joten ”hyvältähän” se tuntui. Puolivälin jälkeen polkupätkällä edellä näkyi muutama selkä, jotka sain sopivasti kiinni hiekkatielle tullessa. Tässä pääsin hieman lepäämään peesissä viimeiselle polulle saakka. Kävi ilmi, että edellä mennyt kaveri oli sama, jonka kanssa on tullut vaihdettua muutama sana ennen Tahkon loppunousua viime vuosina. Oman tasoinen seura siis näköjään aina löytyy.
Oho. Ihan kuvaan tarttunut, että en minä ihan koko aikaa peesannut sinipaitaa. Maaliin tultiin kuitenkin toisin päin. (Kuva: Antti Tallinen)
Toisella kierroksella kaveri veti alun ihan reippaasti ja päästi minut edelle polkupätkille. Hänellä ei ollut takajarrua lainkaan, joten laskuissa tuli vähän tasoitusta. Polkunousut kiipesivät nyt ihan kivasti, ja hiekkatiellä sain taas peesata. Tosin nyt tuo ei enää levosta käynyt, vaan aika täysillä sain mennä.
Kolmannen kierroksen alku meni ihan kohtalaisesti, mutta hieman tuntui hönkä loppuvan. Urheilukeskusta edeltävään polkunousun alkuun tuntuikin menevän loput paukut. Tämä tuli näytettyä toteen, kun seuraavassa polkunousussa piti katsella kaverin karkaavan. Ehkäpä nämä nousut olisivat sopineet itselleni paremmin kierroksen loppuun...Ainahan sitä yhden nousun kiristää, mutta kun maaliinkin pitäisi jaksaa. Joka tapauksesssa kierroksen loppupuolisko jäi hieman tylsäksi kun menohaluja olisi ollut, mutta enää ei vaan paukkuja löytynyt. Maaliin selvisin silti suhteellisen tyylikkäästi sijalla 9.
Päivä, keli ja kisa olivat kaikin puolin hienot. Lisäksi tuli hyvä muistutus siitä, että sunnuntain cup-kisaan korkeusero-Peurunkaan on syytä lähteä vähän iisimmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti