maanantai 30. syyskuuta 2019

Evo MTB, 29.9.2019


Koska kalenteri mahdollisti ja keli oli lähes siedettävä, oli keikka Evolle edessä. 10-asteinen tihkusade odotti paikan päällä yhdessä yllättävän monen maastopyöräilijän kanssa. Ainut ongelma märkyyden lisäksi oli se, että reitistä ei ollut mitään käsitystä, ja lisäksi koko 65 km lenkki koostui vain yhdestä 40+25 km kierroksesta. Noh, pikaiset lämmittelyt ja lähtöviivalle. 
Palkintopalli odottaa Suomen mestareita.
Lähdössä SM-matkalaiset saivat viiden minuutin etumatkan ennen kuin suurempi massa päästettiin perään. 65 kilometrin startti oli suhteellisen rauhallinen ja päädyin ajelemaan kärkiporukkaan. Ensimmäiset kilometrit nautiskelin peeseistä sijoilla 2-3 pääasiassa nopealla metsäautotie-tyyppisellä pohjalla. Sähköpyörät tuntuivat vähän sotkevan pakkaa, kun vetivät välillä jonkin välin kiinni ja välillä karkasivat. Vähän hankalammaksi tilanne muuttui, kun siirryttiin polulle (mistä polku kyllä tuntui puuttuvan). Muutama kuski pääsi vähän karkaamaan, mutta pysyivät silti näköetäisyydellä. Reitti tuntui olevan pääasiassa nopeaa reittiä, mistä poikettiin silloin tällöin juuripitoisille poluille, jotka olivat suhteellisen lyhyitä ja aika teknisiä. Jalkautumisia joutui poluilla tekemään silloin tällöin, etenkin jos edellä oli joku hitaampi aiemmasta lähdöstä. Rasitustason sain pidettyä aika korkealla, mutta meno tuntui kohtalaisen hyvältä. Yksi paha järjestäjän virhe reitillä oli, kun pyörän joutui nostamaan uran yli vedetyn metalliketjun yli.
Homma kuitenkin tyssäsi kertalaakista 35 km kohdalla. Tieltä polulle käännyttäessä takavaihtaja haukkasi ketjun ja katkaisi mennessään pinnan, mikä puolestaan rikkoi vannenauhan ja rengas päästi ilmat. Ajoittain takavaihteet olivat jo aiemmin rutisseet, mutta mitenkään hälyttävältä se ei ollut tuntunut. Porukkaa lappoi ohi ja korjailussa meni aikansa, etenkin kun co2-patruunan suutin hajosi. Lainapumppu auttoi, mutta lopulta edes varasisuri ei pitänyt ilmoja. Pari naista meni ohi, eikä voinut todeta muuta kuin että Päivit tua menee. Eipä pyörällä kuitenkaan olisi koko matkaa maaliin edes ajanut, sillä pieni pyöritysyritys johti taas ketjun haukkaamiseen. Reipasta hölkkää 5 km maalialueelle, suihkuun, syömään ja kotiin.
Vaikka kulku oli kohtalaista, keskeytys harmitti yllättävän vähän. Kyseessä oli kuitenkin kauden ainut keskeytys yhteentoista kilpailuun. Pieni harmitus iski jälkikäteen, sillä keskeytyshetkellä olin ilmeisesti neljäs, ja maalissa kakkonen, kolmonen ja nelonen olivat kaikki sekunnin sisällä. Olisi ollut ihan kiva olla tuossa porukassa vääntämässä.
Yhteenvetona kaudesta jäi aika positiivinen kuva. Viisi kuukautta kisoja jaksoi aika hyvin, vaikka nousukunto jäikin jonnekin heinäkuun tienoille. Ajaminen oli aina hauskaa. Talvikauteen voi lähteä viime kautta paljon paremmista asetelmista, joten jos suunnitelmat pitävät ollenkaan, niin ensi keväänä voisi periaatteessa olla jopa vähän paremmassa iskussa. Vielä jos kalustopuolella saisi aikaiseksi pientä päivitystä, niin motivaatio nousisi entisestään ja pystyisi ehkä kiusaamaan vähän parempiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti